Translate my post to your motherlanguage! I can't promise good translations...

perjantai 25. lokakuuta 2013

4. Ei ole väliä mitä päällesi laitat, kunhan tunnet olosi mukavaksi

.. Mieleeni taisi ensimmäisenä ajautua tuosta lauseesta ajatus pienestä nahkaisesta asusta ja ruoskasta. Älkää kysykö, ette välttämättä tahdo edes tietää. Asian pointtina kuitenkin on pieni aihe, josta jo lapsena alettiin puhumaan. Eihän tytöt voi käyttää poikien vaatteita, eikä pojat tyttöjen. Vähitellen kasvettua isommaksi mielipide muuttui seuraavanlaiseksi, on ok, jos tytöt pitävät poikien vaatteita, mutta kaikki katsoo kieroon, jos pojat pitävät tyttöjen vaatteita. Olen hiukan aina hämmentynyt tälläisestä luokittelusta, itse olen nähnyt vaatteet vain vaatteina. Käytän niitä mistä pidän ja mitkä tuntuvat mukavilta päälläni.
Vähitellen jopa olen kääntynyt enemmän käyttämään poikien yläosia, sillä en vain löydä mukavan oloisia neulepaitoja, huppareita ja kollegepaitoja naisten puolelta. Kaipaan yksinkertaisuutta, mitä vain useimpien kauppojen naisten puolet eivät oikein tuo esille.
Vietin eilen oikein mukavan päivän kaupoissa pyörien enkä löytänyt kolmesta ensimmäisestä kaupasta yhtikäs mitään. Minua hiukan jo turhautti, koska yleinen shoppailuintoni on usein harvinaisen korkea varsinkin kun katselen nettikauppoja. Luottokauppaani päästyä haalin itselleni kauan etsimät tummanvihreät housut ja saman malliset harmaat. Tiukat housut tuntuvat pukevan enemmän lyhyitä jalkoja, mutta kaipaan silti päälleni jotain löysää, lämmintä ja pehmoista. Vaikka kuinka etsin, sellaista ei löytynyt henkkamaukan naisten osastolta. Kokeilin onnea miesten puolelta, josta haalin itselleni enemmän vaatteita kuin osasin odottaa. Jokainen kokeilemani vaate tuntui hyvältä päälläni ja nosti itsetuntoani toisin kuin naisten puolen oudosti leikatut villapaidat ja sifonkitopit.
Huokaisin onnesta ja kiikutin suuren ostoskassin kassalle. Ei sillä ole väliä miltä puolelta vaatteesi otat, lasten, miesten vai naisten. Tärkeintä on se sopivatko ne sinulle ja tunnetko olosi niissä hyväksi. Yhdenkään toisen ihmisen mielipiteen ei pitäisi vaikuttaa kenenkään vaatevalintoihin. Minusta kauneimpia ihmisiä ovat he jotka uskaltavat olla sitä miltä heistä tuntuu sisältä päin ja he jotka vähät välittävät toisten tuomitsevista katseista. 

2 kommenttia:

 1. Oot ihan oikeassa! Kauneimpia ovat he.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että täältä löytyy ihmisiä jotka ovat samaa mieltä tässä asiassa. Jotenkin hyvin tärkeä aihe minullekin kun kuulen usein äidiltäni siitä kuinka naisen pitäisi olla hiukan sirompi ja nätimmin pukeutunut.
   Aina ei voi miellyttää kaikkia kun miellyttää omia halujaan ja mieltymyksiä. :)

   Poista